Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal met breuk en wortel

Goedenavond,

Toch nog een laatste vraag voor vandaag. Kunt u mij de stappen laten zien hoe je van de onderstaande integraal komt tot het antwoord -10/√2 + 10 = -5√2+10?

$
\eqalign{\int\limits_1^2 {\frac{5}
{{x\sqrt x }}\,dx}}
$

Alvast bedankt!

Bo
Student universiteit - donderdag 2 augustus 2018

Antwoord

Schrijf de breuk na het integraalteken eerst eens als 5x-1,5 en dan zie je bijna direct (toch?) dat je de primitieve moet zoeken in een vorm die x-0,5 bevat.

MBL
donderdag 2 augustus 2018

©2001-2025 WisFaq