Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functievoorschrift

Hallo daar ben ik weer,

De multiple choice vragen zijn inmiddels allemaal gelukt, bedankt voor de hulp. Helaas lukt ook de volgende vraag niet waardoor ik ook bij soortgelijke maar moeilijkere vragen vastloop.

Ik moet het functievoorschrift bepalen van een exponentiele functie in de vorm f(x) =agx. Op de afbeelding die er in het boek bij staat is te zien dat grafiek f(x) door de punten A(-2,4), B(-1,2) en C (0,1). Ik kom er zelf wel uit dat de groeifactor 1/2 is, maar als antwoord geeft mijn boek a = 1. Kunt u me vertellen hoe ik hieraan kom?

Nogmaals alvast bedankt!

Bo
Student universiteit - vrijdag 27 juli 2018

Antwoord

Die $a$ is niet de groeifactor maar de 'startwaarde'. Het is de waarde $f(0)$. De groeifactor $g=\frac{1}{2}$ lijkt me verder prima. De formule wordt dan:

$f(x)=(\frac{1}{2})^{x}$

Controleren kan natuurlijk altijd door in te vullen! En wat denk je? Klopt als een bus...

WvR
vrijdag 27 juli 2018

©2001-2024 WisFaq