Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt berekenen van twee functies

y1 = B*x
y2 = C*2^(-1*(x/D)^E)

B = 6.36 mL/min
C = 300 mL (volume van de maag)
D = 80 minutes (halfwaarde tijd t1/2)
E = 2 (Weibul curve)

Formule y2 is een vergelijking wat gebruikt wordt bij de lediging van de maag (Elashoff)

Ik wil graag de volledige uitwerking zien. (ik kom er niet meer..)

Het antwoord zou 39.75

http://www.wolframalpha.com/widgets/view.jsp?id=7b9037eb9f5f7493a73df97a38bc58e6 (grafisch oplossen)

Mario
Ouder - maandag 23 juli 2018

Antwoord

Er valt weinig aan uitwerkingen te laten zien want een dergelijke vergeljking laat zich niet handmatig oplossen. Links staat iets lineairs maar rechts zit je met een exponentiële toestand en dat is doorgaans een onhandelbare combinatie.
Voer beide formules dus in een grafische rekenmachine of iets dergeljks in en laat de machine het werk doen. Er komt inderdaad ongeveer 39,75 uit.

MBL
maandag 23 juli 2018

©2001-2024 WisFaq