\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 60476 Re: Re: Re: Uitslag afgeknotte kegel Kan u dit uitrekenen voor:d1: 150d2: 1000h: 900Dank u Bram v Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juli 2018 Antwoord Ok...Er geldt:$\eqalign{s = \sqrt {\left( {\frac{{d_2 - d_1 }}{2}} \right)^2 + h^2 }}$Dus in jouw geval wordt dat:$\eqalign{s = \sqrt {\left( {\frac{{1000 - 150}}{2}} \right)^2 + 900^2 } = 25\sqrt {1585}}$Er geldt:$\eqalign{\frac{{r + s}}{{d_2 }} = \frac{r}{{d_1 }}}$In jouw geval wordt dat:$\eqalign{\frac{{r + 25\sqrt {1585} }}{{1000}} = \frac{r}{{150}}}$Als je deze vergelijking oplost dan krijg je:$\eqalign{r = \frac{{75\sqrt {1585} }}{{17}}}$Er geldt:$\eqalign{\alpha = 360^o \cdot \left( {1 - \frac{{d_1 }}{{2r}}} \right)}$In jouw geval wordt dat:$\eqalign{\alpha = 360^o \cdot \left( {1 - \frac{{150}}{{2 \cdot \frac{{75\sqrt {1585} }}{{17}}}}} \right) \approx 206{}^o}$'t Is een gedoe, maar (als ik verder geen rekenfouten heb gemaakt) zou dit het moeten zijn.Helpt dat? WvR zaterdag 21 juli 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan u dit uitrekenen voor:d1: 150d2: 1000h: 900Dank u Bram v Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juli 2018
Bram v Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juli 2018
Ok...Er geldt:$\eqalign{s = \sqrt {\left( {\frac{{d_2 - d_1 }}{2}} \right)^2 + h^2 }}$Dus in jouw geval wordt dat:$\eqalign{s = \sqrt {\left( {\frac{{1000 - 150}}{2}} \right)^2 + 900^2 } = 25\sqrt {1585}}$Er geldt:$\eqalign{\frac{{r + s}}{{d_2 }} = \frac{r}{{d_1 }}}$In jouw geval wordt dat:$\eqalign{\frac{{r + 25\sqrt {1585} }}{{1000}} = \frac{r}{{150}}}$Als je deze vergelijking oplost dan krijg je:$\eqalign{r = \frac{{75\sqrt {1585} }}{{17}}}$Er geldt:$\eqalign{\alpha = 360^o \cdot \left( {1 - \frac{{d_1 }}{{2r}}} \right)}$In jouw geval wordt dat:$\eqalign{\alpha = 360^o \cdot \left( {1 - \frac{{150}}{{2 \cdot \frac{{75\sqrt {1585} }}{{17}}}}} \right) \approx 206{}^o}$'t Is een gedoe, maar (als ik verder geen rekenfouten heb gemaakt) zou dit het moeten zijn.Helpt dat? WvR zaterdag 21 juli 2018
WvR zaterdag 21 juli 2018
©2001-2024 WisFaq