Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarom komt er geen 20 uit?

Gegeven: 44 km in 2,2 uur. Hoe kan dat 20 zijn?

Als 2,2×60=132
Als 44:132 keer 60 120 wordt. Bij mij komt er 19,98 uit.

Romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 15 juli 2018

Antwoord

Bij mij komt het prima uit!

$\eqalign{\frac{44}{132}=\frac{1}{3}}$
$\eqalign{\frac{1}{3}\times60=20}$

Ik zei toch al dat je met breuken moet leren rekenen. Niet benaderen maar met exacte uitkomsten dus met breuken. Ga anders 's kijken bij de sommenfabriek.

Naschrift
Er is geen reden om $44$ te delen door $2,2$. Dat levert direct de snelheid in kilometer per uur. Waarschijnlijk kan je zelfs nog wel uit het hoofd...:-) Niet moeilijker doen dan strikt noodzakelijk.

Zie Rekenen met breuken bij de sommenfabriek

WvR
zondag 15 juli 2018

©2001-2024 WisFaq