Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus en tangens in driehoek

Hoe kun je de volgende stelling bewijzen:
  • Als in een driehoek ABC geldt dat sinA + sinB = 2ˇsinC, dan is tanAˇtanB=$\frac{1}{3}$.
Ik kom er niet uit.
Groetjes

Arie
Ouder - zaterdag 14 juli 2018

Antwoord

Het lijkt me fout: in een gelijkzijdige driehoek zijn alle hoeken gelijk, dus geldt zeker $\sin A+\sin B=2\sin C$, maar $A=B=\frac13\pi$ en dus $\tan A=\tan B=\sqrt3$; maar dan geldt $\tan A\cdot \tan B=3$.

kphart
zondag 15 juli 2018

 Re: Sinus en tangens in driehoek 

©2001-2024 WisFaq