Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 8576 

Re: Inverse functie van exponentiële functies en andersom

Los op:
2+3log(x-1)=3
Met het rekenschema weet je meteen:
x=33-2+1=3+1=4

Sorry maar ik zie niet hoe dit gaat, de uitleg over de inverse heb ik begrepen en het is mij duidelijk maar zie van deze vergelijking niet de manier waarop dat gebeurt. Kunt u mij met een tussenstap laten zien hoe dat gaat?

M.d.v.G
wouter

wouter
Iets anders - maandag 17 maart 2003

Antwoord

We hadden al de functie y=2+3log(x-1). Als je dan x kent, dan kun je y uitrekenen. We hebben ook de inverse functie x=3y-1. Daarmee kan je x uitrekenen als je y kent. Dat is immers het 'idee' van een inverse functie toch? Dus als ik weet y=3, dan is x=33-2=3

WvR
maandag 17 maart 2003

©2001-2024 WisFaq