Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud zwembad

Een zwembad van 25 m lang en 8 m breed, is over de eerste 5 meter lengte 1,5 m diep en daarna 2,5m.
  • Hoeveel liter water gaat er in het zwembad?
Het antwoord is 50000 maar hoe dan?

Romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 juni 2018

Antwoord

Hallo Romeo,

Ik denk dat het antwoord (50000 liter) niet klopt. Reken maar mee:

De inhoud van een rechthoekige doos, of kamer, of zwembad bereken je met:

inhoud = lengte x breedte x hoogte.

Voor het eerste deel vind je:
lengte = 5 meter
breedte = 8 meter
hoogte = 1,5 meter.

De inhoud van het eerste deel is dus:
Inhoud eerste deel = 5 x 8 x 1,5 = 60 m3

Voor het tweede deel:
lengte = 20 meter (totale lengte - 5 meter van het eerste deel)
breedte = 8 meter
hoogte = 2,5 meter

Inhoud tweede deel = 20 x 8 x 2,5 = 400 m3

Totale inhoud:
60 + 400 = 460 m3, dit is 460000 liter.

GHvD
zondag 10 juni 2018

©2001-2024 WisFaq