Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee formules

Als je 2 formules hebt en je zet ze in een coördinaatsysteem dan wordt er gevraagd bij welke 'value of n' is het antwoord hetzelfde. De formules zijn: 7n+97 en 2n+247.
  • hoe reken je dat uit?

emma
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 3 juni 2018

Antwoord

Ik denk dat gevraagd wordt voor welke waarde van $n$ de uitkomst van 7n+97 gelijk is aan die van $2n+247$. Gelijk stellen en oplossen lijkt me een goed plan!

$7n+97=2n+247$
$7n=2n+150$
$5n=150$
$n=30$

Dat komt je waarschijnlijk wel bekend voor toch?

WvR
zondag 3 juni 2018

©2001-2024 WisFaq