Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nul is niet niks

Wij willen graag weten waar en wanneer het getal nul voor het eerst gebruikt werd, ook willen wij weten wat 1/0 en 0/0 betekent. Ook zouden wij graag willen weten wat de waar de is van 2 tot de nulde en waarom dat zo is!!! Wij hopen hier gauw antwoord op te krijgen groetjes yara en alicia

Yara
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 17 maart 2003

Antwoord

Hallo,

In de dertiende eeuw zou, door het werk van Fibonacci, het getal 0 zijn intrede hebben gedaan in de westerse wereld. Het werd toen al eeuwen gebruikt in de Indische en Arabische wiskunde. Het Romeinse stelsel,zonder de nul, werd in die periode langzaam aan vervangen door het tientallig stelsel zoals we dat nu kennen, met de nul.

Delen door nul is verboden, dus....
1/0 en 0/0 zijn niet gedefiniëerd zoals dat heet.

Voor elk getal a geldt: a°=1 (a¹0)
0° bestaat dus niet.
Als je de rekenregels voor machten kent, weet je dat bij delen geldt: a2/a2=a° , b3/b3=b°, b°is dus blijkbaar 1,want
iets als a2/a2 is uiteraard 1.

pl
maandag 17 maart 2003

©2001-2024 WisFaq