\require{AMSmath} Kans op iets winnen over meerdere trekkingen Ik zit al een tijdje te piekeren over bijvoorbeeld iemand die 4 keer mee doet aan een loterij met iedere keer 2% kans op winnen.Hoe groot is de kans dat hij in in iedergeval een keren wint? Michie Leerling mbo - woensdag 30 mei 2018 Antwoord In dit soort gevallen is het handig te kijken naar de complementaire kans om geen enkele keer te winnen. Dat ziet er dan zo uit:P(minstens 1 keer)=1$-$P(geen enkele keer)=1$-$0,984$\approx$0,078De kans om minstens één keer te winnen is ongeveer 7,8%2. Rekenen met kansenHoe reken je kansen met complementregel? WvR woensdag 30 mei 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit al een tijdje te piekeren over bijvoorbeeld iemand die 4 keer mee doet aan een loterij met iedere keer 2% kans op winnen.Hoe groot is de kans dat hij in in iedergeval een keren wint? Michie Leerling mbo - woensdag 30 mei 2018
Michie Leerling mbo - woensdag 30 mei 2018
In dit soort gevallen is het handig te kijken naar de complementaire kans om geen enkele keer te winnen. Dat ziet er dan zo uit:P(minstens 1 keer)=1$-$P(geen enkele keer)=1$-$0,984$\approx$0,078De kans om minstens één keer te winnen is ongeveer 7,8%2. Rekenen met kansenHoe reken je kansen met complementregel? WvR woensdag 30 mei 2018
WvR woensdag 30 mei 2018
©2001-2024 WisFaq