\require{AMSmath} Breuksplitsen Hallo,Ik zit met de volgende afleiding:1/ c+v= 1/(c(1+ v/c)=1/c(1-v/c)De 1e stap is een andere schrijfwijze maar de laatste stap zie ik niet helemaal: vermenigvuldigen met 1+v/c kan niet wie kan me helpen? gijs Student hbo - vrijdag 25 mei 2018 Antwoord Hallo Gijs,Deze afleiding klopt inderdaad gewoon niet. Eenvoudig getallenvoorbeeld:$\eqalign{\frac 15 = \frac 1{2+3}=\frac 1{2(1+\frac 32)} \neq \frac 1{2(1-\frac 32)} = -1}$Misschien kan ik helpen als de bedoeling van het 'breuk splitsen' duidelijk is?Met vriendelijke groet, FvL vrijdag 25 mei 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik zit met de volgende afleiding:1/ c+v= 1/(c(1+ v/c)=1/c(1-v/c)De 1e stap is een andere schrijfwijze maar de laatste stap zie ik niet helemaal: vermenigvuldigen met 1+v/c kan niet wie kan me helpen? gijs Student hbo - vrijdag 25 mei 2018
gijs Student hbo - vrijdag 25 mei 2018
Hallo Gijs,Deze afleiding klopt inderdaad gewoon niet. Eenvoudig getallenvoorbeeld:$\eqalign{\frac 15 = \frac 1{2+3}=\frac 1{2(1+\frac 32)} \neq \frac 1{2(1-\frac 32)} = -1}$Misschien kan ik helpen als de bedoeling van het 'breuk splitsen' duidelijk is?Met vriendelijke groet, FvL vrijdag 25 mei 2018
FvL vrijdag 25 mei 2018
©2001-2024 WisFaq