Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk: watertank

Een lek in een watertank laat de tank leeglopen in 6 uur. Een kraan kan de tank zonder lek vullen 5 uur. Hoelang duurt het eer de kraan de tank gevuld heeft ondanks het lek?

Valeri
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 23 mei 2018

Antwoord

Hallo Valerie,

Het debiet (=volumestroom) Ql door het lek is V/6 (met V = volume van de tank). Het debiet Qk door de kraan is V/5.

Voor de tijd t die nodig is om de lekkende tank te vullen, geldt:

(Qk-Ql)·t = V

Los deze vergelijking op om t te vinden.
Lees je ook nog even de spelregels?

GHvD
woensdag 23 mei 2018

©2001-2025 WisFaq