\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86262 Re: Sinus, cosinus en tangens Ik had al een tekening gemaakt maar wist dan niet hoe beginnen. rania Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2018 Antwoord Je kunt eerst opschrijven:$\eqalign{\tan \angle ABC = \frac{{AC}}{{AB}}}$Vul in wat je weet:$\eqalign{\tan 51^\circ = \frac{{80}}{{AB}}}$Je kunt dan $AB$ uitrekenen!$\eqalign{AB = \frac{{80}}{{\tan 51^\circ }} \approx 64,8m}$Helpt dat?Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangensTips voor rekenen met tangens WvR maandag 21 mei 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik had al een tekening gemaakt maar wist dan niet hoe beginnen. rania Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2018
rania Overige TSO-BSO - maandag 21 mei 2018
Je kunt eerst opschrijven:$\eqalign{\tan \angle ABC = \frac{{AC}}{{AB}}}$Vul in wat je weet:$\eqalign{\tan 51^\circ = \frac{{80}}{{AB}}}$Je kunt dan $AB$ uitrekenen!$\eqalign{AB = \frac{{80}}{{\tan 51^\circ }} \approx 64,8m}$Helpt dat?Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangensTips voor rekenen met tangens WvR maandag 21 mei 2018
WvR maandag 21 mei 2018
©2001-2024 WisFaq