\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Hi,Ik heb een vraagje. Er staat:2x - 2x-2= 3·(213)Hiervan moet ik weten wat x is. Hoe kan ik dit oplossen algebraisch?Alvast bedankt! Mariam Student hbo - zaterdag 19 mei 2018 Antwoord Dan volgt hier het lange antwoord:$\eqalign{ & 2^x - 2^{x - 2} = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x - 2^{ - 2} \cdot 2^x = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x - \frac{1}{4} \cdot 2^x = 3 \cdot 2^{13} \cr & \frac{3}{4} \cdot 2^x \cdot = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = \frac{4}{3} \cdot 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 4 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 2^2 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 2^{15} \cr & x = 15 \cr}$Lukt dat zo? WvR zaterdag 19 mei 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hi,Ik heb een vraagje. Er staat:2x - 2x-2= 3·(213)Hiervan moet ik weten wat x is. Hoe kan ik dit oplossen algebraisch?Alvast bedankt! Mariam Student hbo - zaterdag 19 mei 2018
Mariam Student hbo - zaterdag 19 mei 2018
Dan volgt hier het lange antwoord:$\eqalign{ & 2^x - 2^{x - 2} = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x - 2^{ - 2} \cdot 2^x = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x - \frac{1}{4} \cdot 2^x = 3 \cdot 2^{13} \cr & \frac{3}{4} \cdot 2^x \cdot = 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = \frac{4}{3} \cdot 3 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 4 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 2^2 \cdot 2^{13} \cr & 2^x = 2^{15} \cr & x = 15 \cr}$Lukt dat zo? WvR zaterdag 19 mei 2018
WvR zaterdag 19 mei 2018
©2001-2024 WisFaq