Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herschrijven formule

Ik begrijp niet waarom de wiskundige formule 1) kan worden herschreven als 2). BVL staat voor bevlogenheid, AUT voor autonomie en AFB voor affectieve betrokkenheid.

1) BVL = b0 + b1 AUT + b2 AFB + b3 (AFB x AUT).
2) BVL = b0 + (b1 + b3 AFB) AUT + b2 AFB.

Het is vast heel eenvoudig en ik zit me er vast blind op te staren. Is er iemand die me dit weet uit te leggen?

bredev
Student universiteit - maandag 14 mei 2018

Antwoord

Dat gaat zo:

$
\eqalign{
& BVL = b_0 + b_1 \cdot AUT + b_2 \cdot AFB + b_3 \cdot \left( {AFB \times AUT} \right) \cr
& BVL = b_0 + b_1 \cdot AUT + b_2 \cdot AFB + b_3 \cdot AFB \cdot AUT \cr
& BVL = b_0 + b_1 \cdot AUT + b_3 \cdot AFB \cdot AUT + b_2 \cdot AFB \cr
& BVL = b_0 + \left( {b_1 \cdot AUT + b_3 \cdot AFB \cdot AUT} \right) + b_2 \cdot AFB \cr
& BVL = b_0 + AUT\left( {b_1 + b_3 \cdot AFB} \right) + b_2 \cdot AFB \cr
& BVL = b_0 + \left( {b_1 + b_3 \cdot AFB} \right) \cdot AUT + b_2 \cdot AFB \cr}
$

Helpt dat?

WvR
maandag 14 mei 2018

©2001-2024 WisFaq