\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 86211 Re: De afgeleide van een wortelfunctie Bedankt! Ik begreep niet of ik de machten bij elkaar kon nemen of dat ik productregel mocht gebruiken. Arlett Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 mei 2018 Antwoord Je kunt ook de productregel gebruiken... $ \eqalign{ & f(x) = x^3 \cdot \sqrt x \cr & f'(x) = 3x^2 \cdot \sqrt x + x^3 \cdot \frac{1} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 3x^2 \cdot \sqrt x \cdot \frac{{2\sqrt x }} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{6x^2 \cdot x}} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{6x^3 }} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 }} {{2\sqrt x }} \cdot \frac{{\sqrt x }} {{\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 \sqrt x }} {{2x}} \cr & f'(x) = \frac{{7x^2 \sqrt x }} {2} \cr & f'(x) = 3\frac{1} {2}x^2 \sqrt x \cr} $ ... maar of dat nu handig is...? WvR donderdag 10 mei 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt! Ik begreep niet of ik de machten bij elkaar kon nemen of dat ik productregel mocht gebruiken. Arlett Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 mei 2018
Arlett Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 mei 2018
Je kunt ook de productregel gebruiken... $ \eqalign{ & f(x) = x^3 \cdot \sqrt x \cr & f'(x) = 3x^2 \cdot \sqrt x + x^3 \cdot \frac{1} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = 3x^2 \cdot \sqrt x \cdot \frac{{2\sqrt x }} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{6x^2 \cdot x}} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{6x^3 }} {{2\sqrt x }} + \frac{{x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 }} {{2\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 }} {{2\sqrt x }} \cdot \frac{{\sqrt x }} {{\sqrt x }} \cr & f'(x) = \frac{{7x^3 \sqrt x }} {{2x}} \cr & f'(x) = \frac{{7x^2 \sqrt x }} {2} \cr & f'(x) = 3\frac{1} {2}x^2 \sqrt x \cr} $ ... maar of dat nu handig is...? WvR donderdag 10 mei 2018
WvR donderdag 10 mei 2018
©2001-2024 WisFaq