Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling van Pythagoras

Ik heb examens en ik wil oefeningen oefenen masar ik zou graag een berekening hebben om te zien of ik het juist heb.

Een ladder van 5,20 m staat tegen een muur van 5 meter en komt tot precies aan de top van de muur. Schat even hoe ver de ladder op de grond van de muur verwijderd staat.

rania
Overige TSO-BSO - maandag 23 april 2018

Antwoord

In 't algemeen geldt:

q86130img1.gif

$a^{2}+b^{2}=c^{2}$

Neem 's aan dat $b=5$ en $c=5,20$ dan geldt:

$a^{2}+5^{2}=5,2^{2}$
$a^{2}+25=27,04$
$a^{2}=2,04$
$a=\sqrt{2,04}$
$a\approx 1,4\,m$

Dat is berekenen en geen schatten...
Als je wilt schatten kan je misschien een tekening op schaal maken en dan ongeveer 'gokken'? Of wat is precies de bedoeling?

PS
Geef je de volgende keer even je berekening e.d. erbij? Zie ook de spelregels.

WvR
maandag 23 april 2018

©2001-2025 WisFaq