Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelling van Pythagoras

Ik moet in de oefening de hoogte van een televisie-scherm berekenen. De lengte is 89 cm en de schuine zijde is 101 cm. Zou u mij willen helpen om dit te berekenen?
Dank u

rania
Overige TSO-BSO - maandag 23 april 2018

Antwoord

Je kunt met de stelling van Pythagoras de hoogte berekenen. In het algemeen geldt in een rechthoekige driehoek:

q86130img1.gif

$a^2+b^2=c^2$

Neem 's aan dat $a=89$ en $c=101$. Dan geldt:

$89^2+b^2=101^2$
$7921+b^2=10201$
$b^2=2280$
$b=\sqrt{2280}$
$b\approx 47,7\,cm$

Op De stelling van Pythagoras kan je meer vinden: uitleg, voorbeelden en andere vragen.

WvR
maandag 23 april 2018

©2001-2024 WisFaq