\require{AMSmath} Differentiëren Ik weet niet zeker of mijn berekening klopt:h(x)= 8x2·sin($\pi$·x)h'(x)=16x·sin($\pi$·x)·8x2·$\pi$·cos($\pi$·x)Zou u kunnen controleren of ik op de juiste uitkomst ben gekomen, alvast bedankt.Differentiëren Sven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2018 Antwoord Bijna goed, maar het is wel $+$ en niet $·$. Je krijgt:$\eqalign{ & h(x) = 8x^2 \cdot \sin (\pi x) \cr & h'(x) = 16x \cdot \sin (\pi x) + 8x^2 \cdot \cos (\pi x) \cdot \pi \cr & h'(x) = 16x \cdot \sin (\pi x) + 8\pi x^2 \cdot \cos (\pi x) \cr}$...en dan niks meer aan doen...5. Rekenregels voor het differentiëren3. Productregel4. Kettingregel WvR woensdag 18 april 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet zeker of mijn berekening klopt:h(x)= 8x2·sin($\pi$·x)h'(x)=16x·sin($\pi$·x)·8x2·$\pi$·cos($\pi$·x)Zou u kunnen controleren of ik op de juiste uitkomst ben gekomen, alvast bedankt.Differentiëren Sven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2018
Sven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2018
Bijna goed, maar het is wel $+$ en niet $·$. Je krijgt:$\eqalign{ & h(x) = 8x^2 \cdot \sin (\pi x) \cr & h'(x) = 16x \cdot \sin (\pi x) + 8x^2 \cdot \cos (\pi x) \cdot \pi \cr & h'(x) = 16x \cdot \sin (\pi x) + 8\pi x^2 \cdot \cos (\pi x) \cr}$...en dan niks meer aan doen...5. Rekenregels voor het differentiëren3. Productregel4. Kettingregel WvR woensdag 18 april 2018
WvR woensdag 18 april 2018
©2001-2024 WisFaq