Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Helling

Gegeven is de volgende functie:

f(x)=2x

Benader de helling ter plaatse van het punt (6,64) bij een toename Δx = 0.002. Geef het antwoord in 3 decimalen nauwkeurig.

WY
Student hbo - dinsdag 17 april 2018

Antwoord

Als jij ondertussen even de spelregels leest dan zal ik proberen een antwoord te geven:

Gebruik de kennis van differentiequotiënten en snelheden. Ik ga met het differentiequotient de helling (=snelheid) benaderen op het interval $[6,6+Δx]$. Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& \frac{{\Delta f}}
{{\Delta x}} = \frac{{f(x + \Delta x) - f(x)}}
{{\Delta x}} \cr
& \frac{{\Delta f}}
{{\Delta x}} = \frac{{f(6,002) - f(6)}}
{{0,002}} \cr
& \frac{{\Delta f}}
{{\Delta x}} = \frac{{2^{6,002} - 2^6 }}
{{0,002}} \approx {\text{44}}{\text{,392}} \cr}
$

HAVO wiskunde B hoofdstuk 2 van klas 4

Kennisgeving
Vragen die alleen bestaan uit één of meerdere opgaven worden zonder kennisgeving verwijderd!

WvR
dinsdag 17 april 2018

©2001-2024 WisFaq