Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Newton-Raphson

Waarom zijn de rijen opeenvolgende benaderingen van het nul punt van f(x)= x3-x-2 met x0= -0,25 en x0 =-0,75 zo verschillend?

Tienes
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 maart 2003

Antwoord

Probeer het eens te tekenen. Vergroot daarbij die grafiek zoveel mogelijk, dan zie je wellicht wat er met name bij x=-0,75 gebeurt. Als je niet precies weet wat ik bedoel met tekenen, kijk dan eens naar onderstaande links.
Met vriendelijke groet

jadex
maandag 17 maart 2003

©2001-2024 WisFaq