\require{AMSmath} Hoe vind je de schuine asymptoot? Gegeven: $\eqalign{f(x)=\frac{2x^2-3x-5}{x-1}}$.Ik hoop dat u me kon uitleggen hoe we aan de hand van de staartdeling het antwoord kunnen verkrijgen. Ik zal ook een voorbeeldvraag sturen. Hopelijk snap ik het na uw uitleg. :)Alvast bedankt jan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 april 2018 Antwoord De staartdeling:$\eqalign{ & x - 1/2x^2 - 3x - 5\backslash 2x - 1 \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\underline {2x^2 - 2x} \, - \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\, - x - 5 \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\underline { - x + 1} \, - \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\, - 6 \cr}$Dat wil zeggen dan je $f$ kan schrijven als:$\eqalign{f(x) = 2x - 1 - \frac{6}{{x - 1}}}$De schuine asymptoot is $y=2x-1$. Meer moet het niet zijn, denk ik... WvR dinsdag 10 april 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven: $\eqalign{f(x)=\frac{2x^2-3x-5}{x-1}}$.Ik hoop dat u me kon uitleggen hoe we aan de hand van de staartdeling het antwoord kunnen verkrijgen. Ik zal ook een voorbeeldvraag sturen. Hopelijk snap ik het na uw uitleg. :)Alvast bedankt jan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 april 2018
jan Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 april 2018
De staartdeling:$\eqalign{ & x - 1/2x^2 - 3x - 5\backslash 2x - 1 \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\underline {2x^2 - 2x} \, - \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\, - x - 5 \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\underline { - x + 1} \, - \cr & \,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\,\, - 6 \cr}$Dat wil zeggen dan je $f$ kan schrijven als:$\eqalign{f(x) = 2x - 1 - \frac{6}{{x - 1}}}$De schuine asymptoot is $y=2x-1$. Meer moet het niet zijn, denk ik... WvR dinsdag 10 april 2018
WvR dinsdag 10 april 2018
©2001-2025 WisFaq