Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De formule van Fibonacci invoeren in de GR

Op mijn grafische rekenmachine (TI-84 plus) probeer ik de volgende formule in te voeren: u(n-1)+u(n-2).
Maar dan krijg ik de melding ERR: INVALID 1: Quit 2: Goto, wanneer ik naar table ga.
In de modes heb ik functie al veranderd naar SEQ.

Bij Y= staat de volgende gegevens ingevoerd:

nMin= 0
U(n)= u(n-1) + u(n-2)
U(nMin)= {1.1}

Deze gegevens zijn allen gegeven in de voorbeeldopgave.

Mijn vraag is of u misschien weet waar dit aan kan liggen en hoe ik dat kan oplossen? Ik wil de oplossingen van de formule dus in Table terug kunnen zien. Bij andere opgaves loop ik tegen hetzelfde probleem op. Bij een formule zoals u(n-1)+n2 geeft de rekenmachine wel oplossingen in table.

Alvast bedankt voor de hulp.

Joyce
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 6 april 2018

Antwoord

Ik heb je formule ingevoerd. Bij u(nMin)= heb ik {1,1} staan. Dat is met een komma, geen punt!

q86054img1.gif

Verder heb ik bij WINDOW 't een en 't ander aangepast.

q86054img2.gifq86054img3.gif

Helpt dat?

Zie Rijen met de TI-83/84

WvR
vrijdag 6 april 2018

©2001-2024 WisFaq