Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschil tussen = en equivalent

Hallo,

Ik kom in een artikel het volgende tegen:

R(0) = 0
Z0 \equiv Z(0)

Het eerste symbool betreft de klassieke' = '
Het tweede symbool heeft drie streepjes boven elkaar.
  • Wat is het verschil in betekenis?

Gerard
Student universiteit - donderdag 5 april 2018

Antwoord

Zonder te weten waar het artikel over gaat is het ondoenlijk een sluitend antwoord te geven. Veel mensen gebruiken \equiv voor hun eigen doeleinden.

Ik gebruik het wel eens als afkorting voor `overal gelijk', bijvoorbeeld f(x)\equiv 0 om aan te geven dat f(x)=0 voor alle x.("f is identiek gelijk aan de nulfunctie").

In de algebra gebruik je \equiv bij het modulo rekenen, bijvoorbeeld 3\equiv 15 \pmod{12}.

En, zoals, de TeX-afkorting doet vermoeden wordt \equiv ook wel gebruikt om een equivalentierelatie aan te geven.
(Welk artikel is het?)

kphart
donderdag 5 april 2018

 Re: Verschil tussen en equivalent 

©2001-2025 WisFaq