Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie verdelingen gebruiken

Beste, ik kwam een vraag tegen in mijn schoolboek en begrijp hier niet veel van. Hij luidt:
  • A certain product has probability $p$ of working successfully, we test $n$ products, the stockpile is replaced if the number of failures $X$ is at least 1. How large must $n$ be to have P[X$\ge$1]=0.99 with $p$=0.95.
Dan wordt gevraagd om gebruik te maken van exact binomial, normal approximations en een Poisson approximation, dus op drie verschillende manieren. Hoe ga ik hier te werk? Alvast bedankt!

Walter
Student universiteit - woensdag 4 april 2018

Antwoord

In datzelfde boek staat vast wel hoe de binomiale verdeling werkt:
$$
P(W=k)=\binom{n}{k}0.05^k0.95^{n-k}
$$Nu $n$ zo bepalen dat $P(X=0)=0.01$.
Voor de Poissonbenadering neem je $\lambda=n\cdot0.05$ en je zorgt weer dat $P(X=0)=0.01$.
Voor de normale benadering zie onderstaande link.
(Maar waarschijnlijk staat alles gewoon in je boek.)

Zie Wikipedia: binomial distribution

kphart
woensdag 4 april 2018

 Re: Drie verdelingen gebruiken 

©2001-2024 WisFaq