\require{AMSmath} Meetkundige rij Van een meetkundige rij is gegeven t4=18 en r=$\frac{2}{3}$.Bereken t1 en s8 jogie Iets anders - donderdag 29 maart 2018 Antwoord Op meetkundige rijen staan de formules die je nodig hebt.Er geldt:$t_n = t_0 \cdot r^n$Voor $t_4=18$ geldt dan:$\eqalign{18 = t_0 \cdot \left( {\frac{2}{3}} \right)^4}$Los de vergelijking op en je weet de waarde van $t_0$. Met de waarde van $t_0$ kan je dan (vrij eenvoudig) de waarde van $t_1$ uitrekenen.Op meetkundige rijen staat ook de formule voor de som van een meetkundige rij:$\eqalign{\sum\limits_{k = 0}^n {t_k } = \frac{{t_0 - t_{n + 1} }}{{1 - r}}}$Voor $s_8$ geeft dat:$\eqalign{s_8 = \frac{{t_0 - t_9 }}{{1 - \frac{2}{3}}}}$Vul $t_0$ en $t_9$ in en je bent er uit!Zou dat lukken?Lees je de spelregels nog even! WvR donderdag 29 maart 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Van een meetkundige rij is gegeven t4=18 en r=$\frac{2}{3}$.Bereken t1 en s8 jogie Iets anders - donderdag 29 maart 2018
jogie Iets anders - donderdag 29 maart 2018
Op meetkundige rijen staan de formules die je nodig hebt.Er geldt:$t_n = t_0 \cdot r^n$Voor $t_4=18$ geldt dan:$\eqalign{18 = t_0 \cdot \left( {\frac{2}{3}} \right)^4}$Los de vergelijking op en je weet de waarde van $t_0$. Met de waarde van $t_0$ kan je dan (vrij eenvoudig) de waarde van $t_1$ uitrekenen.Op meetkundige rijen staat ook de formule voor de som van een meetkundige rij:$\eqalign{\sum\limits_{k = 0}^n {t_k } = \frac{{t_0 - t_{n + 1} }}{{1 - r}}}$Voor $s_8$ geeft dat:$\eqalign{s_8 = \frac{{t_0 - t_9 }}{{1 - \frac{2}{3}}}}$Vul $t_0$ en $t_9$ in en je bent er uit!Zou dat lukken?Lees je de spelregels nog even! WvR donderdag 29 maart 2018
WvR donderdag 29 maart 2018
©2001-2024 WisFaq