\require{AMSmath} Rekenen met wortels Stel ik wil 2√8 delen door 6√4. Hoe moet ik dan 2 gedeeld door 6 doen, zodat ik op mijn antwoord kom.Rekenen met wortels anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 28 maart 2018 Antwoord Je kunt de teller en noemer delen door 2. Je krijgt dan $\frac{1}{3}$ en je kunt de wortels delen. Uiteindelijk ziet het er zo uit:$\eqalign{\frac{{2\sqrt 8 }}{{6\sqrt 4 }} = \frac{2}{6} \cdot \frac{{\sqrt 8 }}{{\sqrt 4 }} = \frac{1}{3}\sqrt {\frac{8}{4}} = \frac{1}{3}\sqrt 2}$Helpt dat? WvR woensdag 28 maart 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Stel ik wil 2√8 delen door 6√4. Hoe moet ik dan 2 gedeeld door 6 doen, zodat ik op mijn antwoord kom.Rekenen met wortels anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 28 maart 2018
anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 28 maart 2018
Je kunt de teller en noemer delen door 2. Je krijgt dan $\frac{1}{3}$ en je kunt de wortels delen. Uiteindelijk ziet het er zo uit:$\eqalign{\frac{{2\sqrt 8 }}{{6\sqrt 4 }} = \frac{2}{6} \cdot \frac{{\sqrt 8 }}{{\sqrt 4 }} = \frac{1}{3}\sqrt {\frac{8}{4}} = \frac{1}{3}\sqrt 2}$Helpt dat? WvR woensdag 28 maart 2018
WvR woensdag 28 maart 2018
©2001-2024 WisFaq