\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 85830 Re: Re: Formule opstellen Dankuwel voor het antwoord! Ik begrijp alleen niet hoe u komt op b = -3a. Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2018 Antwoord Dag Kaylee,Algemeen kan je een vergelijking van een rechte lijn schrijven als:y = ax + bAls je weet dat de lijn door het punt (3, 0) gaat, betekent dat:ALS (je weet dat) x = 3 is, DAN is y = 0Dus:0 = 3a + bEn daarmee is:b = -3aDe vergelijking bevat daardoor een 'parameter' minder:y = ax - 3aSucces verder. dk dinsdag 13 maart 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dankuwel voor het antwoord! Ik begrijp alleen niet hoe u komt op b = -3a. Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2018
Kaylee Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 maart 2018
Dag Kaylee,Algemeen kan je een vergelijking van een rechte lijn schrijven als:y = ax + bAls je weet dat de lijn door het punt (3, 0) gaat, betekent dat:ALS (je weet dat) x = 3 is, DAN is y = 0Dus:0 = 3a + bEn daarmee is:b = -3aDe vergelijking bevat daardoor een 'parameter' minder:y = ax - 3aSucces verder. dk dinsdag 13 maart 2018
dk dinsdag 13 maart 2018
©2001-2025 WisFaq