Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de vergelijking van de raaklijn

Bepaal de vergelijking van de raaklijn aan de grafiek van de functie f met voorschrift f(x) = ln(2x) - 0.5x in het punt (1;f(1)). Is de raaklijn stijgend/dalend/evenwijdig met de x-as?

vleuge
Overige TSO-BSO - zondag 11 maart 2018

Antwoord

Je kunt de vergelijking van een raaklijn in het punt $x=a$ bepalen met:

$y=f(a)+f'(a)(x-a)$

Dat betekent:
  • $f(a)$ bepalen
  • $f'$ bepalen
  • $f'(a)$ berekenen
  • alles invullen
  • eventueel uitwerken
...en klaar is Klara! Lees je spelregels nog even? Wat is precies het probleem?
 Re: Bepaal de vergelijking van de raaklijn 

©2001-2024 WisFaq