Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85794 

Re: Inhoud wentelen

Ohhhh ik snap hem nu, dank u wel! Maar waarom moet uiteindelijk nadat je $\pi$(2x−3+1)2 hebt geïntegreerd je nog 2$\pi$ eraf halen om de uiteindelijke inhoud te berekenen, dus die $\pi$·12·(3,5-1,5) eraf halen? Het vlakdeel wordt namelijk ingesloten door de grafiek van f, de x-as en de x=3,5. En hij snijdt dus de x-as bij x=1,5. Maar ik dacht wat u had gezegd al de inhoud was, maar dat blijkt na het uitrekenen niet het goede antwoord?

Anna

Anna
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 maart 2018

Antwoord

Aha, je had niet gezegd dat je het vlakdeel boven de $x$-as moest wentelen; er stond alleen dat $y=\sqrt{2x-3}$ gewenteld moest worden. Wat dan inderdaad nog afgetrokken moet worden is de inhoud van de cilinder om de lijn $y=-1$ met straal $1$ en hoogte $2$.

kphart
zaterdag 10 maart 2018

©2001-2024 WisFaq