Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbele combinatiemethode

Mijn leerkracht zei mij om een stelsel op te lossen met de 'dubbele combinatiemethode" wat bedoelt zij hiermee? Ik ken enkel de gelijkstellingsmethode, substitutiemethode en de combinatiemethode. Ik vind hier ook niets van terug op internet...

Tim B.
2de graad ASO - dinsdag 6 maart 2018

Antwoord

Ik denk dat de docent het zelf heeft bedacht misschien?

Gelijkstellingsmethode

y=4x+4
y=-2x-5

Geeft:

4x+4=-2x-5

Substitutiemethode

y=4x-3
x+5y=31

Geeft

x+5(4x-3)=31

Combinatiemethode

4x+2y=12
3x-5y=11

12x+6y=36 (1)
12x-20y=44 (2)

Trek (2) van (1) af. Dat geeft:

26y=-8

Zoiets moet het zijn?

WvR
dinsdag 6 maart 2018

©2001-2024 WisFaq