Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deling van veeltermen

Een veelterm D(x) heeft bij de deling door x-1 rest 3 en bij deling door x+1 rest -1. Bepaal de rest van de deling van D(x) door x2-1. Zou u me wat info kunnen geven aub?

loca
3de graad ASO - maandag 26 februari 2018

Antwoord

Deling met rest geeft $D(x)=E(x)(x^2-1)+ax+b$.
Nu kun je $D(1)$ en $D(-1)$ uitdrukken in $a$ en $b$.
Ook volgt uit je gegevens dat $D(1)=3$ en $D(-1)=-1$.

kphart
maandag 26 februari 2018

©2001-2024 WisFaq