\require{AMSmath} Vergelijking met logaritmen Ik vraag me af hoe ik deze vergelijking moet oplossen met behulp van logaritmen?3x-2=4x+1Graag zo snel mogelijk een antwoord.Mvg anon 3de graad ASO - dinsdag 20 februari 2018 Antwoord Nou vooruit... $ \eqalign{ & 3^{x - 2} = 4^{x + 1} \cr & \frac{{3^x }} {{3^2 }} = 4 \cdot 4^x \cr & 3^x = 36 \cdot 4^x \cr & \frac{{3^x }} {{4^x }} = 36 \cr & \left( {\frac{3} {4}} \right)^x = 36 \cr & \ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)^x } \right) = \ln \left( {36} \right) \cr & x \cdot \ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right) = \ln \left( {36} \right) \cr & x = \frac{{\ln \left( {36} \right)}} {{\ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right)}} = \frac{{2\ln (6)}} {{\ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right)}} \cr} $ WvR woensdag 21 februari 2018 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vraag me af hoe ik deze vergelijking moet oplossen met behulp van logaritmen?3x-2=4x+1Graag zo snel mogelijk een antwoord.Mvg anon 3de graad ASO - dinsdag 20 februari 2018
anon 3de graad ASO - dinsdag 20 februari 2018
Nou vooruit... $ \eqalign{ & 3^{x - 2} = 4^{x + 1} \cr & \frac{{3^x }} {{3^2 }} = 4 \cdot 4^x \cr & 3^x = 36 \cdot 4^x \cr & \frac{{3^x }} {{4^x }} = 36 \cr & \left( {\frac{3} {4}} \right)^x = 36 \cr & \ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)^x } \right) = \ln \left( {36} \right) \cr & x \cdot \ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right) = \ln \left( {36} \right) \cr & x = \frac{{\ln \left( {36} \right)}} {{\ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right)}} = \frac{{2\ln (6)}} {{\ln \left( {\left( {\frac{3} {4}} \right)} \right)}} \cr} $ WvR woensdag 21 februari 2018
WvR woensdag 21 februari 2018
©2001-2025 WisFaq