\require{AMSmath} Rekenen met negatieve getallen 12−4×(3−5×-2)=12−4×(3−-10)=12−4×13=-40Ik begrijp de tussenstappen niet hoe kan dat -40 de uitkomst wordt hoe doen ze dat? romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 7 februari 2018 Antwoord Met de juiste volgorde krijg je:eerst de haakjesdan vermenigvuldigen en delendan optellen en aftrekkenUitgewerkt:$\eqalign{ & 12 - 4 \times (3 - 5 \times - 2) = \cr & 12 - 4 \times (3 - - 10) = \cr & 12 - 4 \times (3 + 10) = \cr & 12 - 4 \times 13 = \cr & 12 - 52 = \cr & - 40 \cr}$Helpt dat?Volgorde van bewerkingen WvR woensdag 7 februari 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
12−4×(3−5×-2)=12−4×(3−-10)=12−4×13=-40Ik begrijp de tussenstappen niet hoe kan dat -40 de uitkomst wordt hoe doen ze dat? romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 7 februari 2018
romeo Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 7 februari 2018
Met de juiste volgorde krijg je:eerst de haakjesdan vermenigvuldigen en delendan optellen en aftrekkenUitgewerkt:$\eqalign{ & 12 - 4 \times (3 - 5 \times - 2) = \cr & 12 - 4 \times (3 - - 10) = \cr & 12 - 4 \times (3 + 10) = \cr & 12 - 4 \times 13 = \cr & 12 - 52 = \cr & - 40 \cr}$Helpt dat?Volgorde van bewerkingen WvR woensdag 7 februari 2018
WvR woensdag 7 februari 2018
©2001-2024 WisFaq