Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide bepalen

hallo wisfaq, ik zit met een optimalisatie probleem:
f(1)= A - B/sin(a)
f(2)= C/(cos(a))^3/2 (cosinus tot de 3/2 van a)
f(3)=f(1)-f(2)
bij welke (a) (in termen van B en C) is f(3) maximaal?
volgens mij moeten de afgeleiden naar(a) van f(1) en f(2)aan elkaar gelijk zijn, ik weet dat de afgeleide van sin(a) is cos(a) en andersom maar hoe zit dat met 1/sin(a) en 1/cos^3/2(a)?

Jaap K
Student hbo - zaterdag 15 maart 2003

Antwoord

Ik neem aan dat je dit de functie is waar het over gaat:

q8566img1.gif

Laat even weten of het zo klopt...

WvR
zaterdag 15 maart 2003

 Re: Afgeleide bepalen 

©2001-2024 WisFaq