Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzetten radialen en graden in rekenapparaat?

Ik heb een Casio FX-180P Plus rekenapparaat en ik vind nergens de werkwijze om hiermee hoeken om te zetten van graden, min en sec naar radialen en omgekeerd. Wie kan helpen?
Dank!

Anneke
3de graad ASO - woensdag 31 januari 2018

Antwoord

Eh... Is dat nodig? Op omrekenen van graden naar radialen en andersom staat uitgelegd hoe eenvoudig het eigenlijk is. Eerlijk gezegd (maar ik weet dat niet helemaal zeker) denk ik dat zo'n functionaliteit niet op zo'n rekenmachine zit. Ik heb 't in ieder geval niet nodig...

180° komt overeen met $\pi$ radialen.
Voor het omrekenen kan je het volgende schema gebruiken:
  • hoek in graden $\to$ deel door 180 vermenigvuldig met $\pi$ $\to$ hoek in radialen
  • hoek in radialen $\to$ deel door $\pi$ vermenigvuldig met 180 $\to$ hoek in graden

WvR
woensdag 31 januari 2018

©2001-2024 WisFaq