Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen zonder rekenmachine

Bereken zonder rekenmachine.

a.
$13−-12$

b.
$\eqalign{-1\frac{5}{6}--2\frac{1}{3}}$ is toch $\eqalign{1\frac{1}{27}}$? Hoe is de regel om negatieve breuk met hele min hele met min te aftrekken?

c.
$\eqalign{-\frac{3}{4}-1\frac{1}{8}}$

romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 30 januari 2018

Antwoord

a.
$13--12=13+12=25$

b.
$\eqalign{
- 1\frac{5}
{6} - - 2\frac{1}
{3} = - 1\frac{5}
{6} + 2\frac{1}
{3} = - \frac{{11}}
{6} + \frac{7}
{3} = - \frac{{11}}
{6} + \frac{{14}}
{6} = \frac{3}
{6} = \frac{1}
{2}
}$

c.
$\eqalign{
- \frac{3}
{4} - 1\frac{1}
{8} = - \frac{3}
{4} - \frac{9}
{8} = - \frac{6}
{8} - \frac{9}
{8} = - \frac{{15}}
{8} = - 1\frac{7}
{8}
}$

Let op de juiste aanpak en volgorde. Kijk maar 's goed!

WvR
dinsdag 30 januari 2018

©2001-2024 WisFaq