Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functie herleiden

sint·cos(t-1/2 )-cost·sin(t-1/2 )
(1+tan23t)·cos23t
sin(1/2 -2t)·cos( -2t)+sin(-2t)·cos(1/2 -2t)

Deze vragen komen uit Getal&Ruimte, deel NG/NT4, blz. 106, vraag 28.

Het is de bedoeling dat ik dit eventjes moest herleiden, maar ik snap er echt niks meer van! Ik zit al uren te staren, maar het lukt niet! Heel erg bedankt alvast!!

Paula
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 maart 2003

Antwoord

Hoi,

De eerste oefening kan je schrijven als sin(a-b)
Je krijgt dan sin(t-t+ /2)= 1
de tweede oefening volledog uitschrijven:
cos23t + tn23t·cos23t= cos23t+ sin23t = 1
Derde oefening:
*cos( -2t)=-cos(2t)
*sin( 1/2-2t)=cos(2t)
*sin(-2t)= -sin(2t)
*cos( 1/2-2t)= sin(2t)
Volledig uitschrijven geeft:
cos22t + sin22t = 1 (weeral )

Koen
zaterdag 15 maart 2003

©2001-2024 WisFaq