Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkvormigheid

Volgens mij staat er een fout in de opgave.



De volgorde van de letters moet toch zijn: driehoek AHC en driehoek BHA?

HH:
C = A1 verklaring: C=90°-B en A1= 90°-B
H1 = H2 verklaring: 90° AH staat loodrecht op CB

Tim B
2de graad ASO - donderdag 25 januari 2018

Antwoord

Daar heb je wel een punt inderdaad: overeenkomstige hoeken moeten gelijk zijn. \Delta AHC\sim\Delta BHA is prima. Ik had zelf \Delta ABH \sim \Delta CAH genomen. Ook leuk...

WvR
donderdag 25 januari 2018

©2001-2025 WisFaq