Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85609 

Re: Re: Negatieve getallen

Oei dit wordt moeilijk moesten niet 5 getallen zijn? Thanks snap hem nu -2+2 is0 5+-2=3 moet ik de 1 negeren.

Je hebt vijf getallen. Als je er telkens twee bij elkaar optelt, krijg je de volgende antwoorden: 0 , 1 , 3 , 5 , 5 , 7 , 8 , 9 , 10 en 12.

Wat zijn de vijf getallen?

Romeo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 25 januari 2018

Antwoord

Beste Romeo,

Je moet dan wel even volhouden en proberen. Ga zelf na dat het met -1 en 1 niet lukt (zie eerder antwoord). We proberen met -2 en 2, daarmee maken we alvast 0. Om aan 1 te geraken voegen we 3 toe, want -2+3 = 1. Ook de som 2+3 = 5 komt er dan bij, dus met getallen -2, 2 en 3 hebben we al de sommen 0, 1 en 5.

De volgende som die we nodig hebben is 3. Door als getal 5 toe te voegen krijgen we niet alleen -2+5 = 3, maar ook nog de sommen 2+5 = 7 en 3+5 = 8. Met de getallen -2, 2, 3 en 5 hebben we dus de sommen 0, 1, 3, 5, 7 en 8.

De sommen die nu nog ontbreken zijn 5, 9, 10 en 12 en dat is telkens precies 7 meer dan de vier getallen die we al hebben; dus?

mvg,
Tom

td
donderdag 25 januari 2018

©2001-2024 WisFaq