\require{AMSmath} Worteltrekken Kun je $\frac{1}{4}\sqrt{2}$ nog vereenvoudigen?? cherno Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 januari 2018 Antwoord Nee, de gewoonte is om geen breuken onder het wortelteken te schrijven dus dit is verder prima! Niets meer aan doen...Rekenen met wortelsOf bedoelde je misschien $\eqalign{\frac{1}{4\sqrt{2}}}$?In dat geval moet je nog wel iets doen:$\eqalign{\frac{1}{{4\sqrt 2 }} = \frac{1}{{4\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{{\sqrt 2 }}{{4 \cdot 2}} = \frac{1}{8}\sqrt 2}$Dus geen wortels in de noemer! WvR zondag 21 januari 2018 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kun je $\frac{1}{4}\sqrt{2}$ nog vereenvoudigen?? cherno Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 januari 2018
cherno Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 januari 2018
Nee, de gewoonte is om geen breuken onder het wortelteken te schrijven dus dit is verder prima! Niets meer aan doen...Rekenen met wortelsOf bedoelde je misschien $\eqalign{\frac{1}{4\sqrt{2}}}$?In dat geval moet je nog wel iets doen:$\eqalign{\frac{1}{{4\sqrt 2 }} = \frac{1}{{4\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \frac{{\sqrt 2 }}{{4 \cdot 2}} = \frac{1}{8}\sqrt 2}$Dus geen wortels in de noemer! WvR zondag 21 januari 2018
WvR zondag 21 januari 2018
©2001-2024 WisFaq