Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van een product

Hay, voor hoofdstuk K moet ik abs(xsin(x)) integreren tussen 0 en n$\pi$, met n is een positieve integer. Nou weet ik hoe je xsinx integreert. Dat is het probleem niet. Maar ik weet dat er staat abs(xsinx). En tussen $\pi$ en 2$\pi$ is xsin x negatief. Dus volgens mij moet er dan een min voor staan. Je zou me echt super helpen!

Oualid
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 januari 2018

Antwoord

Voor de primitieve van xsin(x) komt op het interval [$\pi$,2$\pi$] inderdaad een min omdat xsin(x) op dat interval negatief is. abs(xsin(x))=-xsin(x) op dat interval.

hk
donderdag 18 januari 2018

©2001-2024 WisFaq