\require{AMSmath} Differentiëren van iets tot de x-de macht Hoe differentier je een formule als er een x in de macht staat? Bijvoorbeeld: 3x, maar ook 3x+2. Alvast bedankt! Rens S Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 maart 2003 Antwoord Hoi, Als f(x)= ax, dan is f'(x)= ax·ln(a)De afgeleide van af(x)=af(x)·ln(a)·f'(x) (kettingregel!)De afgeleide van 3x+2= 3x+2·ln(3) Koen zaterdag 15 maart 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe differentier je een formule als er een x in de macht staat? Bijvoorbeeld: 3x, maar ook 3x+2. Alvast bedankt! Rens S Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 maart 2003
Rens S Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 15 maart 2003
Hoi, Als f(x)= ax, dan is f'(x)= ax·ln(a)De afgeleide van af(x)=af(x)·ln(a)·f'(x) (kettingregel!)De afgeleide van 3x+2= 3x+2·ln(3) Koen zaterdag 15 maart 2003
Als f(x)= ax, dan is f'(x)= ax·ln(a)
De afgeleide van af(x)=af(x)·ln(a)·f'(x) (kettingregel!)
De afgeleide van 3x+2= 3x+2·ln(3)
Koen zaterdag 15 maart 2003
©2001-2024 WisFaq