Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

$\int \sin x\cdot e^{x^3}\,\mathrm{d}x$
Ik heb geprobeerd dit op te lossen via partiële integratie, maar kom er niet uit. Bestaan er methoden om deze onbepaalde integraal op te lossen?

Toon D
Overige TSO-BSO - donderdag 11 januari 2018

Antwoord

Een goede test om te zien of een functie een primitieve heeft die in formulevorm geschreven kan worden is hem door een programma als Maple of Mathematica te laten primitiveren. Als je dan geen antwoord krijgt is het meestal niet mogelijk.
Hieronder een link naar het antwoord van Wolfram Alpha (daar zit Mathematica achter): er is geen `mooie' primitieve.

Zie Antwoord van Wolfram alpha

kphart
donderdag 11 januari 2018

©2001-2024 WisFaq