Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schuine asymptoot

Hoi,

Ik heb een vraagje over een oefening die we kregen in verband met asymptoten en het vinden van een functie voorschrift.

Gegeven is de functie f(x)=(ax2-4x+3)/(bx2-2x+c)
Daarnaast hebben we de schuine asymptoot gekregen: y=2x+1
Gevraagd zijn a, b en c.

Nu is mijn vraag hoe ik hieraan beginnen kan, want ik zit al vast bij de schuine asymptoot, omdat ik dacht dat bij deze functie enkel een horizontale asymptoot bestaan kan (de graad van de noemer is gelijk aan de graad van de teller= horizontale asymptoot?)

Alvast bedankt,
Elizabeth

Elizab
3de graad ASO - donderdag 4 januari 2018

Antwoord

Je kunt de graad van de teller groter krijgen dan die van de noemer door $b=0$ te nemen, en $a$ ongelijk aan $0$ natuurlijk.

kphart
donderdag 4 januari 2018

©2001-2024 WisFaq