Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Het vinden van de oplossing van een integraal

Het zou dan zo moeten zijn, dat met

p:=M*c[1]/a[1];

en

q:=c[0]/a[0];

de formule

(M-t*a[0])^(p-q-1)*Beta(p,q);

gelijk moet zijn aan

Int((-t*a[0]+y)^(-(-c[0]+a[0])/a[0])*(M-y)^((M*c[1]-a[1])/a[1]), y = t*a[0] .. M);

Heb ik dat goed begrepen?

Ad van
Docent - woensdag 3 januari 2018

Antwoord

Bijna, de $p-q-1$ moet $p+q+1$ zijn.
NB In de exponent van $y-ta_0$ staat $-\frac{-c_0+a_0}{a_0}$; dat heb ik onderweg vereenvoudigd tot $\frac{c_0-a_0}{a_0}$.

kphart
woensdag 3 januari 2018

©2001-2024 WisFaq