Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 85396 

Re: Breuksplitsing

Hoi Tom,

Bedankt voor de uitleg! Ik snap het hele gedeelte om A/x+3 uit te werken maar ik snap niet hoe u aan de b=-5 komt, kunt u mij hier nog mee helpen? ik kom zelf namelijk 0p b = 3 uit

Bo
Student universiteit - maandag 18 december 2017

Antwoord

Beste Bo,

Op gelijke noemer:
$$\frac{2x+1}{(x+3)^2} = \frac{A(x+3)+B}{(x+3)^2}
\iff
\frac{\color{blue}{2}x+\color{red}{1}}{(x+3)^2} = \frac{\color{blue}{A}x+\color{red}{3A+B}}{(x+3)^2}$$Nu moet duidelijk $\color{blue}{A=2}$ zijn en dan volgt verder: $$\color{red}{3A+B=1}\Rightarrow B=1-3A=1-6=-5$$Oké zo?

mvg,
Tom

td
maandag 18 december 2017

©2001-2024 WisFaq