\require{AMSmath} Tweedegraads-vergelijkingen oplossen Hoe los je deze vergelijking op?x2-5kx+6k2=0k is parameterTweedegraads-vergelijkingen oplossen Bart 2de graad ASO - zaterdag 16 december 2017 Antwoord Je kunt de 3. ABC formule gebruiken met:$a=1$, $b=-5k$ en $c=6k^2$Je krijgt dan:$D=(-5k)^2-4k^2=25k^2-24k^2=k^2$Invullen geeft:$\eqalign{ & x_{1,2} = \frac{{5k \pm \sqrt {k^2 } }}{2} = \frac{{5k \pm k}}{2} \cr & x = 2k \vee x = 3k \cr}$Mooi hoor... WvR zaterdag 16 december 2017 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op?x2-5kx+6k2=0k is parameterTweedegraads-vergelijkingen oplossen Bart 2de graad ASO - zaterdag 16 december 2017
Bart 2de graad ASO - zaterdag 16 december 2017
Je kunt de 3. ABC formule gebruiken met:$a=1$, $b=-5k$ en $c=6k^2$Je krijgt dan:$D=(-5k)^2-4k^2=25k^2-24k^2=k^2$Invullen geeft:$\eqalign{ & x_{1,2} = \frac{{5k \pm \sqrt {k^2 } }}{2} = \frac{{5k \pm k}}{2} \cr & x = 2k \vee x = 3k \cr}$Mooi hoor... WvR zaterdag 16 december 2017
WvR zaterdag 16 december 2017
©2001-2024 WisFaq