Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gokkans multiplechoicevragen

Beste,

Ik beantwoord volledig op de gok 30 meerkeuzevragen. Van de vier keuzes per vraag is telkens maar één antwoord goed. Alle 30 vragen worden willekeurig gegokt. Zou u mij kunnen vertellen hoe groot de kans is dat ik er 20 goed gok?

Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven, alvast bedankt!

Sam Ma
Student hbo - vrijdag 15 december 2017

Antwoord

Hallo Sam,

Dit is een typerend voorbeeld van rekenen met de binomiale verdeling. In dit geval:

n=30
p=0,25
k=20

Zie ook De binomiale verdeling voor de uitwerking van een gelijksoortig vraagstuk.

GHvD
vrijdag 15 december 2017

©2001-2024 WisFaq